‘Brussel-en’

Op maandag 27 mei konden de leerlingen van zes economie, humane wetenschappen en Latijn genieten van een gezellige, cultureel-educatieve uitstap naar Brussel.

De reden  voor deze (vrij laat op het schooljaar georganiseerde) uitstap, ligt enkele maanden eerder: in februari wonnen Astrid Luypaert en Thomas Van Gestel samen de schoolprijs van de welsprekendheidswedstrijd van Rotary Asse. Deze prijs is een geldsom waarmee de klas van de winnende leerlingen een cultureel-educatieve uitstap kan maken.

Na lang twijfelen (want de fantasieën van bepaalde leerlingen kenden weinig grenzen) besloten de leerlingen en leerkrachten dus een dagje te ‘Brussel-en’.

In de voormiddag trokken ze naar het Justitiepaleis, waar ze enkele boeiende zittingen van de correctionele rechtbank bijwoonden. Hun innerlijke mens versterkten ze bij ‘Balls & Glory’, waarna ze de dag afsloten met een wandeling en een spannende bowlingwedstrijd.

Dit was de ideale activiteit om als klasgroep nog een laatste keer samen op stap te gaan. Ellen van 6 HW schreef er het volgende gedicht over:

Dagje Brussel

Het Justitiepaleis en zijn gerechtigheid.
Rechters staan er in al hun eerlijkheid.
De advocaten met hun kundigheid.
En de beschuldigde is de onschuld zelve.
Als de honger dan de overhand neemt,
  zijn we wel genoodzaakt een ander oordeel te vellen.
Dus gaan we eten in ‘Balls and Glorie’ met alle heerlijkheid
   of zou ik zeggen smakelijkheid?
En besluiten we te eindigen met een spelletje bowling voor de vrolijkheid.

Ellen (6 HW)