Visie

We hebben gedroomd van een christelijke school. Luidop. Onze school is een lappendeken, als akkers met verschillende oogsten en groene weiden en donkere bossen. Het is alsof overal mensen bezig zijn samen mooie dingen te doen. En vruchten voort te brengen! Ze genieten van het leven, maar dragen er ook zorg voor. Maar we zijn ook samen een lappendeken, want elk van ons, leerlingen, directie, leerkrachten, secretariaatsmedewerkers, onderhoudsmensen en ouders brengen hun lapje bij, hun eigen persoonlijk lapje waarin talent, verlangen, inzet en oefening, dromen en doorzetting verscholen zitten. Jawel, goed gezegd, je kan er zelfs een lap op geven! – Doen! Zeggen wij in koor.

Met deze korte gedachte willen we jou verwelkomen in onze school, ook een lappendeken groot. Eronder kan het warm en gezellig zijn, erboven kan hard gewerkt worden. Wat zouden we graag de bezieling vinden om met jou een mooi schooljaar op te bouwen. Als een picknick van zowat 280 dagen op het deken!
De kleurrijke verscheidenheid groeit, maar de eenheid houdt het samen met naden van aandacht en nabijheid, met een duwtje in de rug, met een luisterend oor en een helpende hand.

Een christelijke identiteit is niet zozeer een begrip of een concept. Het is een manier van in het leven staan, een manier van kijken, handelen en beleven. Kortom het is een manier van liefhebben. Met vallen en opstaan, met vrolijke en minder vrolijke momenten, maar uiteindelijk altijd deugddoend.

Hier ben je welkom, word je verwelkomd en verwelkom je de wereld, iedereen en de hele werkelijkheid…. Want hier gaan we de wereld echt te lijf en willen we er alles over leren. Ook over onszelf en hoe wij in deze werkelijkheid kunnen bewegen, samen én in de hoogte én in de diepte én in de verte, en hier en nu.