Aux Champs-Elysées, aux Champs-Elysées…

Aux Champs-Elysées, aux Champs-Elysées…

Parijs, de stad van de liefde maar ook de hoofdstad van Frankrijk. Een land met twee WK-sterren, een land met miljoenen inwoners, een land boordevol kunst en cultuur. De vierdes van onze school bezochten, eind april, Parijs.

Op de eerste dag vertrokken de leerlingen, sommigen nog half slapend, anderen al zeer actief, met de bus naar Parijs. Deze onvergetelijke reis was meteen goed gestart. Na een paar uur rijden, arriveerden ze bij het majestueuze Palais de Versailles. Daar kregen ze enkele opdrachten en na de inspanning volgde een kleine culinaire ontspanning bij Gigi. Om de dag af te sluiten, maakten de vierdes nog een gezellige stadswandeling.

De volgende ochtend genoot iedereen van een deugddoend (na een voor sommigen wel erg korte nacht) en royaal ontbijt. Daarna ging het richting het imposante Centre Pompidou. Daar konden ze vrij de stad bezoeken: een reeks monumenten als de Notre Dame De Paris, of Le Quartier Latin, of Le Panthéon, of Le Pont Des Arts of nog Le Jardin Des Tuileries wachtten de leerlingen op. Een mooie afsluiter van de dag was de boottocht met Les Bateaux Mouches. Zo konden de vierdes Paris by night op een andere manier ontdekken.

Een bezoek aan Parijs zou niet helemaal ‘af’ zijn zonder een bezoek aan hét symbool van de stad: De Eiffeltoren. Voordat ze huiswaarts keerden, bezochten de leerlingen nog L’hotêl Des InvalidesLa Grande Place, en … Les Champs Elysées.

Mohamed (6 WW)