‘Bang’?

Benieuwd vertrokken we op dinsdag 30 april naar het CC van Asse. Daar kregen we de voorstelling ‘Bang’ te zien. In dit toneelstuk vertelt Johan Petit het levensverhaal van hemzelf en Jamal, een jongen uit Antwerpen van Marokkaanse afkomst. Ze leven elk in een totaal andere wereld. Petit is een blanke jongen die bang is voor Marokkaanse jongeren, terwijl Jamal niet begrijpt waarom blanken zo bang zijn. Deze thematiek verklaart meteen de titel van het stuk.

Ondanks dat het geen makkelijk onderwerp is om grappen over te maken, wist Petit heel veel humor in het stuk te steken. Het thema is zeer actueel. We leven namelijk in een multiculturele samenleving waarin de angst voor andere culturen nog steeds leeft. Hierdoor staat het thema van de voorstelling dicht bij onze leefwereld en kunnen we er zeker lessen uit trekken.

De voorstelling liep uit tot iets na de middag, maar liet ons zeker niet op onze honger zitten. Iedereen ging met een goed gevoel weer naar school. Het was een geslaagde voormiddag!

Jason (6 EMt)