Eindejaarsreis

DAG 1:

Omstreeks 6u verzamelden de zesdejaars gepakt en gezakt aan de schoolpoort. De ene met een klein valiesje, de andere met een valies waar hij zelf inpaste. De sfeer zat al meteen goed en rond 6u30 vertrok de bus richting Rohrdorf. Mevrouw Decroos zorgde voor de muziek onderweg en meneer Suls voorzag enkele films. Na een lange busrit van ongeveer twaalf uur kwamen de leerlingen aan in Duitsland. Dan was het tijd om in te checken en de kamers te inspecteren. Omstreeks 19u30 staken ze de voeten onder tafel. De eerste dag sloten ze af met een gezellige spelletjesavond.

DAG 2:

De leerlingen werden om 7u15 aan het ontbijt verwacht, want om 8u vertrok de bus richting Ljubljana. Rond 13u kwamen ze aan in Ljubljana. Na een wandeling in de stad, was het tijd voor het middageten. Veel leerlingen kozen ervoor om iets te gaan eten in een pizzeria waar ze konden kiezen uit meer dan honderd pizza’s. In de namiddag stond een stadsspel gepland, maar door de regen kon dat niet doorgaan. De begeleiders zorgden voor een alternatief: een escaperoom. Daarna was het tijd om naar het hotel terug te keren. Na het avondeten hadden de leerlingen de mogelijkheid om iets te gaan drinken in Captain’s Cabin, waar ze konden genieten van heerlijke cocktails en mocktails.

DAG 3:

Na een stevig ontbijt, vertrok de bus omstreeks 8u30 richting Zagreb. Meneer Willockx gidste de leerlingen door het centrum met al zijn kennis over de stad. Na een uitgebreide wandeling door het centrum stond er een museumbezoek op de planning: Museum of Broken Relationships. Ook deze avond hadden de leerlingen de mogelijkheid om iets te gaan drinken in Zagreb.

DAG 4:

Om 8u30 vertrok de bus naar Turanj. Daarna reden de zesdes door naar het natuurpark in Plitvice. Het natuurpark is het grootste nationaal park in Kroatië. Het bestaat uit zestien meren die met elkaar verbonden zijn via watervallen. Toen de leerlingen helemaal boven waren, bracht een treintje hen terug naar beneden.  Daarna was het tijd om de reis verder te zetten: op naar Rastoke (Slunj) met een korte stop aan de watermolens. Wel even schrikken: er stonden opeens twee beren langs de kant van de weg! Gelukkig waren het geen echte beren maar borden. ’s Avonds zat de sfeer ook goed, er werd een quiz georganiseerd en er werd heel wat afgelachen.

DAG 5:

Na een bustocht van vier uur kwamen de leerlingen aan in Skonjan Jama (Slovenië). Eenmaal aangekomen is het tijd voor een picknick. De begeleiders hadden zelfs een verrassing voorzien: een paashaas voor iedereen. Daarna begon de wondermooie tocht langs de ondergrondse rivier Reka en de canyon. De leerlingen waren onder de indruk van deze prachtige grotten en luisterden geïnteresseerd naar de gids. Omstreeks 17u30 vertrok de bus richting Lido di Jesolo. Na het inchecken in het hotel was het tijd voor strandspelletjes. Sommige leerlingen waagden zich zelfs aan een frisse duik in de zee.

DAG 6:

Vandaag werden de leerlingen pas om 8u aan het ontbijt verwacht. Driekwartier later vertrok de bus richting Punta Sabbioni. Daar moesten ze de boot nemen om in Venetië te geraken. Doordat enkele leerlingen te laat op de bus zaten, had de groep de boot bijna gemist. In Venetië bezochten ze: de San Marco-basiliek, de Rialtobrug en Ponte dell’ Academia. Na de stadswandeling heeft Venetië geen geheimen meer voor de leerlingen. In de namiddag konden ze op eigen houtje de stad verder verkennen. In Venetië kon naar hartenlust geshopt worden en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Ze sloten de avond af in de Gasolina.

DAG 7:

De sfeer zat goed en het weer zat ook mee. Na deze dag kent ook Verona geen geheime meer voor de zesdejaars. Na een stadswandeling en een bezoek aan het balkon van Romeo en Juliet, mochten de leerlingen de stad vrij verkennen. Het grootste deel van de groep bleef toch samen om te genieten van een heerlijke lunch in één van de restaurants. Dan begon het stilaan door te dringen… de reis zat er bijna op. Om 16u30 verzamelden de leerlingen om de nachtrit naar Asse in te zetten.

DAG 8:

Aan alle mooie sprookjes komt een einde. De bus kwam om negen uur aan in Asse. De leerlingen blikten terug op een geslaagde reis met leuke begeleiders, een toffe sfeer en veel plezier.

M. Lippeveldts (6 HW)

Voro fotomateriaal verwijzen we graag naar onze Facebok-pagina.