De olympiades, de testen der testen, laten de spanning stijgen…

De olympiades, de testen der testen, laten de spanning stijgen…

Het olympiadeseizoen is druk bezig: leerlingen beconcurreren elkaar nationaal om de felbegeerde eerste plaats en hopen zo een van de weinige tickets voor de internationale wedstrijden te behalen.

Maar wat houdt een olympiade nu eigenlijk in? Een olympiade is een soort van kenniswedstrijd van een bepaald vak dat je op school krijgt. De dag zelf leg je deze test online af of op een officieel antwoordenblad (dit hangt af van de olympiade) op je school als deze hieraan deelneemt. Wie goed scoort, kan doorstoten naar de volgende ronde.

Er zijn verscheidene soorten olympiades waaraan je kunt deelnemen o.a. de Junior Olympiade Natuurwetenschappen, de Vlaamse Chemie Olympiade, de Vlaamse Wiskunde Olympiade, Olyfran, …

Vanuit onze school hebben ook heel wat leerlingen deelgenomen aan deze niet te onderschatten olympiades. Op voorhand zouden wij alle deelnemers hiervoor willen feliciteren.

Er konden al enkele toppers doorstoten naar de volgende ronde: voor de wiskunde-olympiade plaatsten Lonne Soil (5Lw), Sabri Dinart (6Ww) en Tibo De Koster (6Ww) zich; voor chemie en fysica heeft Sabri Dinart (6Ww) zich als enige geplaatst voor de tweede ronde. Wat biologie betreft, hebben Tibo de Koster (6Ww) en Jonas De Reuse (6Ww) zich gekwalificeerd voor de tweede ronde. Bij de informatica-olympiade haalde Jonas De Reuse (6Ww) als enige de finale.

Een dikke proficiat voor deze kanjers. Wij duimen! Wordt vervolgd!

JDR (6 WW)