Vrijdag elf januari was voor de zesdes een belangrijke stap voor hun toekomst

Vrijdag elf januari was voor de zesdes een belangrijke stap voor hun toekomst

We weten allemaal wel hoe moeilijk het is om de juiste studiekeuze te maken. Het is één van de belangrijkste beslissingen uit ons leven. Vandaar dat we er graag wat hulp bij krijgen. Een bezoek aan een SID-in kan hierbij helpen!

SID-in staat voor studie-informatiedag. Het is een beurs waar je kennis kan maken met alle verschillende opleidingen van de hogescholen en universiteiten, zoals VUB, UGent, KU Leuven, Odisee, etc. Het is dan aan de leerlingen om bij de scholen en opleidingen een kijkje te gaan nemen om zo nuttige informatie te vergaren. Je kan er vragen stellen en verschillende brochures meenemen om thuis verder op zoek te gaan naar de juiste keuze.

Op vrijdag elf januari, bezochten de zesdes SID-in te Haasrode. De bus vertrok omstreeks 12u30 aan school. Eenmaal ter plaatse aangekomen, werden we losgelaten op een heleboel nieuwe informatie. We kregen anderhalf uur de tijd om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over studiekeuzes die ons aanspraken. Het was vooral zeer fijn dat we konden vragen stellen aan de studenten zelf. Zij weten namelijk het best hoe het leven eruitziet als je die ene richting zou gaan studeren. Er waren ook enkele professoren aanwezig. Het was zeer interessant om er met hen over te praten. Sommige leerlingen hadden voor de SID-in al een idee van wat ze willen gaan studeren, anderen nog helemaal niet. Met dank aan het SID-in-bezoek zijn de meeste leerlingen veel wijzer geworden in deze keuze en kunnen ze gerichter gaan nadenken. Andere leerlingen daarentegen twijfelen nu nog meer, omdat ze overdonderd zijn door de vele verschillende opleidingen.

Het was een zeer leerrijk bezoek met een uitgebreide waaier aan informatie. En vooral een heel belangrijke uitstap, want het bepaalt toch voor een stuk je verdere leven.

L. Barbé (6 WE)