Dag van de jeugdbeweging

De ‘dag van de jeugdbeweging’ is traditioneel de dag waarop iedereen die in een jeugdbeweging zit, zijn uniform aantrekt.

Een jeugdbeweging betekent zoveel meer dan elke week gewoon enkele uurtjes met leeftijdsgenoten doorbrengen. De leden van een jeugdbeweging komen elke zondag samen om spelletjes te spelen en plezier te maken, een kind doet er heel wat levenservaring op én maakt er vrienden voor het leven!

Op de ‘Dag van de jeugdbeweging’  in Asse waren de Chiro, KSA, KKOS en Scouts weer van de partij. Alle redenen dus om ook in Asse de talloze vrijwillige jongeren, leiding en leden, eens in de kijker te zetten en te verwennen.

Ontbijt

De verwennerij begon al ’s ochtends vroeg aan het gemeentehuis, de Chiro- en KSA-lokalen: iedereen die op die dag zijn uniform aantrok, kon in Asse een gratis ontbijt krijgen.

Touwtrekwedstrijd

Leden van de jeugdbeweging mochten een hele schooldag hun uniform aanhouden. De leerlingenraad van de school had iets extra’s voorzien voor deze bijzondere dag. Tijdens de middagspeeltijd organiseerde ze een heuse touwtrekwedstrijd tussen de vertegenwoordigers van de verschillende jeugdbewegingen. Alle andere leerlingen mochten komen supporteren.

Het was een zeer spannende wedstrijd want elke jeugdbeweging deed zijn uiterste best. Uiteindelijk is het moeilijk te zeggen wie er nu echt gewonnen had, maar het was duidelijk dat de Scouts en KSA de sterkste teams waren.

Tot slot kunnen we tevreden terugblikken op deze geslaagde ‘Dag van de jeugdbeweging’. Tijd voor een beetje rust: de herfstvakantie staat al voor de deur. Nu kunnen we ons een weekje voorbereiden op het Gotcha!-spel dat we de hele week na de vakantie tijdens de pauzes spelen.

Door Meskens Eva