Opnieuw een geslaagde sportdag

Op vijf oktober vond onze sportdag van de derde graad plaats in de sporthal van Asse. Het was een heel gevarieerde dag die voorbijgevlogen is. Er stonden vijf verschillende sporten op het programma, allemaal leuk op hun eigen manier. In de voormiddag deed elke klasgroep twee, in de namiddag drie sporten.

Één van de sporten was een dansworkshop van Sarah Bossuwé (oud-leerlinge van onze school). Dit was één van de intensievere sporten maar daarom niet minder geslaagd!
Ook stond er poulball, gegeven door onze LO-leerkracht T. Suls, op de agenda. Deze sport kenden we nog niet, dus de uitdaging was zeer groot.
Even vernieuwend was de sport wackitball. Een soort tennis dat je met vier rond een olievat speelt. De competitiviteit van sommigen kwam naar boven en dat maakte het spannend.

Krav Maga ontbrak ook niet op deze dag. Deze sport is een vorm van zelfverdediging. Het werd heel realistisch en toepasbaar op het leven gegeven. Ook al was het een serieuze sport, er was ruimte om eens te lachen wat het niet te zwaar maakte.
And last but not least: streetsoccer! Deze sport was voor de meesten de leukste activiteit uit het aanbod. De lesgevers brachten alle instructies, ook voor de meisjes, op een heel speelse maar wel leerrijke manier. Van voetbaltrucjes leren tot wedstrijdjes tegen elkaar spelen, het zat allemaal in het pakket!

Door het prachtige weer konden we ’s middags in het zonnetje picknicken. Het was voor iedereen een redelijk intensieve sportdag die we de dag erna in ons lichaam nog voelden, maar het was zeker geslaagd! Sportdag is elk jaar weer opnieuw een moment waarop je een hechtere band met je klas kweekt en dat was dit jaar niet anders.
Op naar een volgende (hopelijk even geslaagde) editie!

M. Bieseman (6 HW)