Scholenveldloop

Scholenveldloop in een nieuw jasje

Ook dit jaar konden we ons geen september voorstellen zonder een scholenveldloop. Dit jaar vond die plaats op 28 september, de dag waarop honderden leerlingen hun sportiefste zelf naar boven haalden. Dit jaar verliep de veldloop volgens  een heel nieuw concept.

De jaarlijkse scholenveldloop vond vanaf dit jaar plaats op de Finse piste aan ’t Jass: helemaal nieuw aangelegd en in topstaat! Nu wordt er helemaal niet meer gestreden naar één winnaar per reeks, maar nu ging iedere klas de strijd aan om die beker te bemachtigen. Het was niet langer twee rondes individueel alles geven, maar wel vijftien minuten lang, als klasgroep zoveel mogelijk rondes lopen. Een heel goed initiatief, zo draagt elke leerling zijn steentje bij aan die overwinning!

De weergoden waren ons goedgezind, alle leerlingen konden hierdoor in topstaat aan hun race beginnen. Voor onze school was het een echte doeltreffer. We haalden tal van bekers binnen, wat de eer van de school duidelijk hoog houdt. De overwinning vierden we met een gratis appeltje voor de dorst.

We kunnen dus wel besluiten dat het een KNAL-afsluiter van een vermoeiende schoolweek was!

Lien (6 WE)