Promotiefilmpje voor ‘Astemblief’

Promotiefilmpje voor ‘Astemblief’

2 / okt

Aan de leerlingen van het zesde jaar en 5 HW/EM werd gevraagd of ze wilden meewerken aan de opnames van een promotiefilmpje.

Samen werkten we mee aan een filmpje over een jong koppel in Asse. De scène waaraan wij mochten meewerken, ging over de twee hoofdpersonages die net afstudeerden en hun diploma kregen.

Toen we aankwamen in de eetzaal, stond alles al klaar. De camera, stoelen waarop we allemaal plaats moesten nemen en een spot. De directeur stond op houten paletten met een zwart doek erover.

Elke figurant had zich deftig uitgedost, net zoals voor een echte diploma-uitreiking. De meisjes hadden hun stralendste kleedje aan en de jongens haalden hun schitterendste strikje boven.

Meerdere keren zijn we herbegonnen om de beste shot te kunnen maken of omdat uit een ander perspectief gefilmd moest worden: de ene keer stond de camera vooraan in een hoek, de andere keer helemaal achteraan en soms werden er zelfs close-ups gemaakt.

Blij zijn was wel een belangrijk gegeven. Iedereen moest uitermate gelukkig lijken aangezien we ‘afstudeerden’ en alles dus één groot feest was. We moesten allemaal heel enthousiast applaudisseren tijdens het uitreiken van de diploma’s en vreugdekreetjes waren ook toegelaten.

Lucia en Jean-Paul, zo heten de twee hoofdpersonages in het echte leven. Lucia is 24 jaar en komt uit Slowakije. Jean-Paul is 26 jaar en is afkomstig uit Gent.

In totaal hebben de acteurs vier draaidagen nodig voor het filmpje. Ze hadden er al drie achter de rug en de laatste vindt in oktober plaats.

Fijne ervaring, zo’n filmopname!
Wie benieuwd is naar het eindresultaat, zal nog even geduld moeten oefenen want het filmpje zal pas eind oktober, begin november te bekijken zijn in Asse.

T. Meysman (6 EW)