Een onvergetelijke klasvormende dag voor onze eerstejaartjes

Een onvergetelijke klasvormende dag voor onze eerstejaartjes

Op vrijdag zeven september begeleidden de leerlingen van zes WE/WW/EW/LM van Sint-Martinusscholen ASO de leerlingen van het eerste jaar van de Middenschool, tijdens hun klasvormende dag. Concreet hield dit in dat de leerlingen van het zesde jaar, per twee, op verschillende stopplaatsen in Asse de leerlingen van de Middenschool moesten opwachten om hen daar te begeleiden met klasvormende en kennismakende activiteiten. Hieronder lees je over hun ervaringen. Laat het duidelijk wezen: de zesdes vinden dat zo’n dag voor herhaling vatbaar is (dat ze die dag lesvrij waren, speelt misschien ook een kleine rol).

De dag begon zéér fijn met een versterkend en lekker ontbijt. Tijdens het ontbijt namen de klastitularissen foto’s van de leerlingen. Daarna hingen zij deze foto’s omhoog in hun klassen. Op die manier konden de leerlingen foto’s van vroeger en nu vergelijken en stelden ze zelf vast hoe snel ze evolueren.

Na het ontbijt, rond negen uur, stapten de zesdes naar hun stopplaatsen. Daar moesten ze wachten op de groepen leerlingen en hun klastitularis. Zij kregen bij elke halte van de  zesdes een opdracht, bijvoorbeeld Chinees voetbal, baseball, levend dammen, vlaggenroof, zombiebal, drie op een rij, … Als ze elke opdracht tot een goed einde brachten, konden ze negen woorden verzamelen. Op het einde van de dag moesten ze met die woorden de zin “Alles wordt gebouwd door de eerste steen te leggen” proberen bouwen en in klasverband filosoferen over de betekenis ervan.

Het was een zonnige, prachtige dag om het schooljaar te beginnen en de eerste schoolweek van 2018-2019 af te sluiten. Hopelijk kunnen alle leerlingen er een fenomenaal jaar van maken!

Mocht u geïnteresseerd zijn in foto’s van die dag, kan u altijd een kijkje nemen op de Facebookpagina van SMMA.

Sidney (6WW)