Een drie september om niet snel te vergeten

Een drie september om niet snel te vergeten

10 / sep

Alle hens aan dek op drie september in de Sint-Martinusschool: iemand heeft meneer Lammerant vermoord. Om negen uur werden onze derdejaars samen met hun meters en peters verwacht om deze verdachte misdaad op te lossen. Als ware inspecteurs doorkruisten ze de school om de dader te ontmaskeren. Via tips wisten ze de moordenaar, het wapen en de plaats van de misdaad te achterhalen en ondertussen leerden nieuwe leerlingen onze school (en al haar verborgen plekjes, gangen en lokalen) kennen. Uiteindelijk was het mevrouw Van der Meeren met een woordenboek in het informaticalokaal die meneer Lammerant had omgebracht.

Na al dat speurwerk, brak een volgend spannend moment aan. Tijdens de klasverdeling kwamen we namelijk te weten met wie we het komende schooljaar een klasgroep zouden vormen en wie we een jaar lang onze klastitularis mogen noemen. Zo’n spannend moment ging natuurlijk met heel wat geroezemoes gepaard. Gelukkig konden we, eens de klasgroepen gekend waren, enkel maar genieten van vreugdekreten en schatergelach.

Nadat de agenda’s werden uitgedeeld, het schoolreglement was overlopen en de lessenroosters waren gekend, diende de middag zich aan. Al snel bleek dat onze eetzaal bijna te klein was en dat we de tafelindeling dus even moesten veranderen. We zijn dan ook met meer dan 260 leerlingen op onze school.

Nadat we onze boterhammetjes met choco naar binnen hadden gewerkt, brak het eerste échte lesuur aan. Spannend voor sommigen en wat wennen voor anderen. Voor we het goed en wel beseften, waren het zesde en zevende lesuur voorbij en zo ook die spannende en leuke eerste schooldag.

Mooie liedjes duren niet lang en aan elk feestje komt een einde. De zomervakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar nu officieel begonnen. Tijd om erin te vliegen. Het wordt een jaar vol geweldige leerlingenraadactiviteiten, boeiende uitstappen en mooie momenten. Een jaar waarin leerlingen, leerkrachten, personeelsleden, ouders en iedereen die zin heeft om mee te helpen, bouwen aan een (nog) fijner schoolklimaat! Een jaar waarin u wel vaker een verslagje mag verwachten op de schoolwebsite. Een jaar om U tegen te zeggen!

Astrid (6 LZ)