Milieuzorg op school

Dit jaar heeft onze school beslist om zonnepanelen te laten installeren op het dak van de sporthal. De schooldirectie heeft deze beslissing genomen vanuit haar visie  rond Milieuzorg Op School (MOS). Hiermee kiest de school voor een duurzame en klimaatvriendelijke oplossing. Maar ook de besparing op de energiekosten is een groot voordeel van de zonnepanelen.

Voor de school de beslissing nam om zonnepanelen te laten installeren, is er eerst heel wat studiewerk aan vooraf gegaan. Zonnepanelen laten installeren is natuurlijk wel een grote investering, dit project kostte de school namelijk €62.586. Maar de kostprijs weegt niet op tegen alle voordelen die dit project met zich meebrengt. Enerzijds zal de school nu bewuster omgaan met stroom met als gevolg een lager stroomverbruik en dus een lagere energiefactuur. Anderzijds verlaagt ze ook haar CO2-uitstoot en veroorzaakt ze geen broeikasgassen meer, maar zuivere energie.

De school wil blijven inzetten op een milieubewuster en milieuvriendelijker beleid en ziet dit als een belangrijke groeikans om te werken aan een milieuvriendelijke opvoeding van de leerlingen.

Ellen D. (6 WW)