Alles verloopt beter met een peter of een meter!

Alles verloopt beter met een peter of een meter!

Op de eerste schooldag krijgen nieuwkomers op onze school een peter of een meter toegewezen, iemand die zorg voor hen draagt tijdens het eerste jaar, die hen wegwijs maakt, hen tips influistert en bij wie ze met vragen over leerstof of andere problemen terechtkunnen.

Dit jaar waren er een zestigtal vijfdes en zesdes gemotiveerd om enkele nieuwkomers onder hun hoede te nemen en hen met hun wijze raad door het schooljaar te loodsen.

Om elkaar te leren kennen, speelden de nieuwe leerlingen op de eerste schooldag met hun peter of meter Cluedo. De teams moesten een moord oplossen en zo leerden de derdejaars op een speelse manier de school, het personeel en elkaar kennen.

In  november organiseerde de leerlingenraad een bingo voor de meter-peterteams.

Als afsluiter stond vorige week een groot peter-meterspel op het programma. De teams kregen een lijst met opdrachten waarvan ze er zoveel mogelijk binnen een bepaalde tijdslimiet moesten volbrengen. Het was wat chaotisch, maar de teams deden wel heel goed hun best. Na afloop kwamen er positieve reacties van zowel de derdes als vijfde- en zesdejaars. Een geslaagd project, dus!

De leerlingenraad is zeker van plan om in september opnieuw meters en peters in te schakelen, zodat ook de volgende lichting nieuwe leerlingen zich sneller thuis voelt op onze school.

Christelle (6 HW)